Ung med Gud

Har du et ungt menneske i dit hjem, som har svært ved at balancere ungdommen og troen? For nogen kan disse to ting nemlig virke ganske usammenhængende, en dette er langt fra tilfældet. Mulighederne for dyrkelse af både tro og ungdom er faktisk utællelige, når man lige ved, hvad man skal være på udgik efter. Måske er det ungdomsgudstjenester eller frivilligt arbejde for Kirkens Korshær, som passer til dit unge menneske. Eller måske er en kristen efterskole svaret i leder efter? Netop fordele ved og muligheden for at være en del af en kristen efterskole uddybes i det nedenstående.

Sociale kompetencer

Når man snakker om efterskoler, snakker man oftest om det i forbindelse med sociale kompetencer og relationer. Netop dette er også et af de store fokusområder for flere af de kristne efterskoler. Her bygger disse relationer ofte på et fælles grundlag i troen, som samtlige elever har til fælles. Dette giver alle elever et godt udgangspunkt for at danne sociale relationer på lige fod med alle andre uanset den sociale baggrund.

Udvidet forståelse for livet

Kristendommen handler for mange om selve livet samt livet i den forstand, at det er en gave givet af Gud. På en efterskole med kristendommen i fokus vil man derfor ofte opleve et stort fokus på netop begejstringen for livet. Dette kan både komme til udtryk i tætte relationer, vilde oplevelser og afslapning med bibelstudie.

Selvudvikling

Ved at blive en del af en kristen efterskole, udforsker man også sig selv og sin egen tro. En del af undervisningen vil nemlig ofte blive brugt på bibellæsning og forståelse deraf, hvorefter man kan dykke ned i sin egen fortolkning af biblens ord samt, hvad dette betyder for netop dette individs verden, virkelighed og hverdag. Selvudvikling er altså også et nøgleordene, når man snakker om netop fordelene ved valget af en kristen efterskole til dit unge menneske.