Skal dit barn starte i skole? Her er 3 uundværlige råd

Når dit barn skal til at tage hul på et nyt kapitel, som det at starte i skole jo er, så er det rigtig vigtigt, at dit barn får en god oplevelse. Du kan som forælder være med til at sikre, at dit barn får en så god start på skolelivet som overhovedet muligt. Her får du 3 uundværlige råd, som du kan gøre brug af, hvis du er forælder til et barn, der skal starte i 0. klasse.

Lær dit barn om god hygiejne

Dit barn skal inden længe til at være en del af et klassefællesskab og tage del i leg med mange andre børn. Det betyder også, at dit barn kan risikere at slæbe diverse bakterier og sygdomme med i skole og hjem.

Det kan derfor være en god idé at lære dit barn om god hygiejne inden skolestart. Tag eksempelvis en snak omkring det at vaske hænder, pille næse og lignende. I forlængelse deraf kan det også være smart at have nogle hjemmetest liggende derhjemme, så dit barn kan blive testet ved behov.

Besøg skolen forinden

Jo tryggere dit barn er ved skolen, desto større chance er der også for en god skolestart. Du kan hjælpe dit barn med at blive tryg ved skolen ved eksempelvis at besøge skolen forinden. Så kan dit barn stifte bekendtskab med stedet indendørs såvel som udendørs i fællesskab med dig, og det vil derfor ikke føles nær så fremmed, når dit barn pludselig skal være afsted på egen hånd.

Skab nogle faste rutiner

At starte i skole kan for nogle børn være lidt af en udfordring, netop fordi der er så mange nye indtryk, der skal bearbejdes. Du kan gøre overgangen fra børnehave til skole nemmere for dit barn ved at skabe nogle faste rutiner på hjemmefronten i forhold til sovetid, spisetid og lignende.