Intelligenstest – hvornår er det aktuelt?

Annonce 

Er intelligenstest noget du er nysgerrig på? Så kan du blive en del klogere i denne artikel. Og det kan være ekstra relevant for dig, som har et barn, som er ekstra begavet. For måske har du lagt mærke til, at dit barn er ekstra kvikt, hurtig til at tilegne sig ny viden eller har et sprog der er mere veludviklet end barnets jævnaldrende – bare for at nævne et par eksempler. 

Bliv klogere på hvornår intelligenstest er aktuelt 

Du ønsker at øge dit barns trivsel 

At være et barn som er højt begavet er ikke nødvendigvis helt nemt. Derfor kan du som forælder også se intelligenstest som en måde, du kan øge dit barns trivsel på. Efter testen kan I begge blive klogere på, hvad barnet har scoret og hvordan der eventuelt skal sættes ind i skolen, ekstra tilbud med mere. Det er nemlig ikke atypisk, at børn som er højt begavede kommer til at kede sig i skolen. 

Du kunne tænke dig at vide, hvor barnets IQ befinder sig 

Intelligenstest er naturligvis også aktuelt, når du ønsker at vide, hvor dit barns IQ befinder sig. For efter testen har du et konkret tal, I kan forholde jer til. Det betyder også, at du kan begynde at undersøge, hvilke muligheder der er for netop dit barn. Med andre ord kan testen blive et grundlag for, at barnets begavelse bliver vendt til barnets fordel.

Hvem tilbyder intelligenstest af børn? 

Mulighederne er heldigvis gode for at få hjælp, når det kommer til intelligenstest af børn. Der findes nemlig psykologer rundt i landet, som arbejder med dette felt. En af de psykologer er Bente Edslev. Og du kan se frem til at komme i ekstra gode hænder, hvis dig og dit barn henvender dig til hende.